• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gouden Van Acker steelt show: "McDonald's leegeten en Lammens-koteletje"

  Van Acker draagt zijn medaille op aan zijn overleden meester.

  Florian Van Acker heeft gisteren een gouden medaille gepakt na een spannende finale tegen de Australiër Von Einem. Niet alleen zijn tafeltennis, maar ook zijn goudeerlijke interviews na de wedstrijd zullen ons bijblijven.

  Na de match: "Stress is slecht voor je"

  "Ik heb heel slecht gespeeld. Ik kon niet meer spelen door de stress. Ik nam veel risico's, maar het is gelukt. De Australiër is een hele goede speler, maar ik was gewoon slecht."

  Florian Van Acker gebruikt tijdens de wedstrijd steevast zijn stopwoord 'Poef', iets wat hem oppept. "Poef, zeg ik. Het zal wel zijn dat ik dit tot een mooi einde heb gebracht. Een dikke poef gaat er in me om. Als ik thuis ben, zal ik een grote poef in de winkel kopen en dan leg ik me er met mijn voeten op."

  Video player inladen ...

  Na de podiumceremonie: "Medaille is voor mijn overleden meester"

  "Ik was blij. Heel het publiek riep mijn stopwoord 'Poef'. Die gouden medaille betekent alles voor mij. Het is een droom."

  Toch bleef Florian cool. Zo stak hij zijn armen niet in de lucht toen hij het podium betrad. "Dat deed ik na de wedstrijd al. Het was niet nodig."

  "Deze medaille draag ik op aan een speciale meester, Dirk Hoornaert. Hij is nu overleden, maar hij was een speciale man en een ongelofelijke vriend waar ik vaak mee babbelde. Ik had nooit een betere band met iemand."

  Video player inladen ...

  Na de dopingcontrole: "We eten straks een Lammens-koteletje"

  De dopingcontrole liep niet echt van een leien dakje bij de tafeltennisser uit Langemark. "Als je niet moet pissen, moet je niet pissen."

  Florian verklapt nog dat de zege gevierd zal worden met een bezoekje aan de McDonald's. "Eten we om het meest?", vraagt Florian aan zijn coach. "Het is wel een jaar geleden dat ik nog een hamburger at."

  Video player inladen ...