Ga naar de inhoud

meest recent

      From hero to zero: de 10 Westerlo-maanden van Bob Peeters in beeld

       di 13 september 2016 16:23
      De op- en ondergang van Bob Peeters.
      Enkele maanden geleden werd Bob Peeters nog op de schouders getild bij Westerlo, nu verdwijnt hij via de achterdeur. Een overzicht van zijn korte, maar woelige passage in het Kuipje.

      25 november 2015: Peeters vervangt Van Veldhoven

      Na zijn ontslag bij Lokeren moet Bob Peeters niet lang op een nieuwe uitdaging wachten. Westerlo gelooft in hem om de club in eerste klasse te houden. Het wordt zijn zesde club in zijn nog jonge carrière.

      Geen Peeters-effect, Peeters sarcastisch

      In zijn eerste vijf matchen als Westerlo-coach raapt Peeters 4 punten, een gelijkspel tegen Genk en een zege tegen Charleroi. Hij verliest er zijn gevoel voor humor niet bij, al regeert het sarcasme.

      Peeters sarcastisch: "Doorgebroken speler! Rood!"

      De oorveeg als geheim recept om zijn spelers wakker te schudden

      Na de winterstop begint de motor bij Westerlo plots toch te draaien. Met zeges tegen KV Mechelen, STVV en Standard vaart het Westelse bootje stilaan de veilige haven binnen. Om zijn spelers te motiveren maakt Peeters gebruikt van een opvallende truc: de oorveeg!

      Bob Peeters deelt oorvegen uit aan De Ceulaer en Koffi

      Westerlo redt zich op slotspeeldag

      Uiteindelijk zal Westerlo tot de laatste speeldag moeten wachten om de degradatie te vermijden. In een zenuwslopend duel verslaat het Waasland-Beveren met 1-0, dankzij een doelpunt van Cools. Peeters is de gevierde man.

      Peeters mag na 6 speeldagen al beschikken

      Geen trainerswissel bij Westerlo in de zomer, wel een voorzitterswissel. De puissant rijke Vic Swerts wordt de nieuwe sterke man, maar heeft hij even veel geduld als voorganger Herman Wijnants? Na zes speeldagen, waarin Westerlo slechts één puntje kon sprokkelen, weten we het antwoord: nee. De 4-1-nederlaag op Kortrijk is de druppel. Peeters mag beschikken. Op zoek naar club nummer 7.