• home
 • video
 • pas verschenen

  Club-jeugd geeft goeie voorbeeld tegen Leicester

  Van Vaerenbergh maakt de twee doelpunten.

  Club Brugge heeft in zijn eerste match in de Youth League Leicester verslagen met 2-1. Van Vaerenbergh scoorde twee keer voor de ogen van bondscoach Roberto Martinez.

  Een leuk neveneffect bij een Champions League-deelname is dat de belofteploeg van elke CL-deelnemer zich ook Europees mag meten met de tegenstanders uit de poule.

  Zo stond de Club-jeugd vanavond tegenover die van Leicester. De Belgische beloften hadden er veel zin en drukten hun Engelse leeftijdsgenoten meteen weg.

  Dennis Van Vaerenbergh was de grote man bij Club. Op het kwartier tikte hij de 1-0 op assist van Vlietinck voorbij Bramley tegen het net.

  In de 38e minuut haalde Bramley Van Vaerenbergh neer in de zestien en ging de bal op de stip. Van Vaerenbergh tartte het lot en nam de penalty zelf. Een goeie beslissing, want de 2-0 stond op het bord.

  Vlak voor de rust viel de aansluitingstreffer van Leicester uit het niets, Muskwe halveerde de Brugse voorsprong.

  Meteen na de rust had Leicester enkele kansen op de gelijkmaker, maar stilletjesaan werd Club weer baas.

  Doelpunten vielen er uiteindelijk niet meer en de eerste zege van Club was binnen. Dat zag ook bondscoach Roberto Martinez, die de match bijwoonde en vooraf even de spelers toesprak.

  Vermant: "Uitgaan van eigen sterkte"

  U21-coach Sven Vermant was tevreden. "Je weet niet goed wat je moet verwachten, want je kent de tegenstander niet. Je moet dan zeker van je eigen sterkte uitgaan en wij probeerden dominant te zijn in balbezit en balverlies. Dat hebben we vooral in de eerste helft goed getoond."

  "De Youth League is een doel op zich, maar dat is elke wedstrijd of competitie waaraan je deelneemt. De jongens weten dat ze bij Club met doelen moeten leren omgaan. We willen het hoogst haalbare en nu is dat de poules overleven."

  Club U21 - Leicester U21 in tweets