Ga naar de inhoud

meest recent

Belgische 4x400m-ploeg van Peking schuift op naar 4e plaats

 di 13 september 2016 18:05
De 4x400m-ploeg verbaasde met een vijfde plaats in Peking.
Door een positieve dopingtest van Denis Aleksejev spelen de Russen hun bronzen medaille van 2008 kwijt op de 4x400m. Hierdoor klimt het Belgische kwartet op naar de vierde plaats. Maria Abakoemova, zilver bij het speerwerpen in Peking, mag haar medaille ook inleveren.

In Peking zorgden met de tweelingbroers Borlée, Cédric Van Branteghem en Arnaud Ghislain voor een kleine stunt door vijfde te worden in de finale van de 4x400 meter, in een nationaal record.

Maar dankzij een positieve test van Denis Aleksejev schuiven de Belgen een plaatsje op. Of Groot-Brittannië, de nummer 3, het brons overneemt van de Russen, is nog niet bekend.

Ook Maria Abakoemova (foto) is door een hertest haar medaille kwijtgespeeld. Ze bleek in Peking turinabol in haar bloed te hebben, wat haar wellicht geholpen zal hebben om het zilver te bemachtigen. Drie jaar later werd ze zelfs nog eens wereldkampioene.

Ook Inga Abitova (10.000 meter) en Jekaterina Gnidenko (baanwielrennen) liepen tegen de lamp, maar zij eindigden niet op het podium in hun discipline.