• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Of ik stop als topsporter? Ik beslis over enkele weken"

  Hans Van Alphen gaat eens goed nadenken over zijn toekomst.

  Hans Van Alphen moet door bekkenproblemen passen voor de tienkamp in Talence (Fra) komend weekend. Betekent deze zoveelste tegenslag in korte tijd het einde van zijn carrière? "Ik weet het nog niet", zegt hij.

  Van Alphen, die zich door dezelfde lichamelijke klachten niet kon plaatsen voor de Spelen in Rio, kondigde het slechte nieuws gisteren aan op zijn Twitter-account en gaf aan Sporza een woordje uitleg bij zijn beslissing om ook de meeting van Talence te schrappen van zijn agenda.

  "De teleurstelling is vrij groot. Ik had gehoopt dat ik na het EK in Amsterdam op tijd fit zou zijn voor komend weekend, maar mijn bekkenprobleem is aanzienlijk", zegt Van Alphen.

  "Ik kan alleen maar met pijn lopen. Explosieve disciplines kan ik zelfs totaal niet uitoefenen. Het is dus gewoon onmogelijk om volgend weekend deel te nemen."

  "Dit is een domper. Ik had het seizoen graag afgesloten met een tienkamp, ook al voelde ik al enkele weken dat Talence er niet zou inzitten. Je stelt de beslissing uit tot een paar dagen voor de tienkamp, maar als je je lichaam kent, weet je het al langer."

  Meteen komt er voor Van Alphen een abrupt einde aan het seizoen, want Talence is de laatste tienkamp van het jaar. Van Alphen: "Ik wilde Talence afwerken en dan misschien stoppen. Of als het goed was, zou ik eventueel nog een jaartje doorgaan. Ik wist het nog niet. En nu weet ik het nog altijd niet."

  "Over enkele weken beslissen over mijn toekomst"

  "Het is niet fijn om op deze manier te moeten stoppen. Ik ga nu een weekje op vakantie naar Italië. Daar ga ik alles laten bezinken en de specialisten nog eens raadplegen over de ernst van mijn blessure", besluit Van Alphen.

  "Tienkamp is zo'n mooie sport. Dit is de leukste job van de wereld. Ik doe het supergraag. Ik zit al een hele tijd een beetje te vechten, maar ik heb toch het gevoel dat het nog kan. Al ben ik nu op een punt beland waarop ik me de vraag stel of het nog zin heeft. Ik kan er nu echt niks zinnigs over zeggen. Vraag het me over enkele weken nog eens..."