• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Video: Zo zag het geslaagde debuut van Stanciu en Belfodil eruit

  Belfodil en Stanciu kregen meteen een basisplaats in de eerste match na hun transfer.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Belfodil en Stanciu kregen meteen een basisplaats in de eerste match na hun transfer.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Onbekend is onbemind, maar die uitdrukking is sinds dit weekend niet meer van toepassing op Nicolae Stanciu en Ishak Belfodil. Beide lastminutetransfers werden na een speeldag al in de harten gesloten in respectievelijk Brussel en Luik. Een compilatie van hun matchen.

  Stanciu: "Hij lijkt te passen in het rijtje van grote regisseurs van Anderlecht"

  Stanciu werd twee dagen voor het einde van de zomertransferperiode door Anderlecht aangetrokken voor een Belgisch transferrecord. Door de interlandbreak was het tot gisteren wachten om de Roemeen op de Belgische velden bezig te zien.

  Tom Boudeweel zat voor Sporza in het stadion en was gecharmeerd. "Hij viel meteen op en had geen angst om de bal te vragen. Geleidelijk vonden zijn ploegmaats hem steeds beter.'

  "Hij lijkt echt wel in het rijtje te passen van de grote regisseurs van Anderlecht. Zijn looks lijken wat op de jonge Enzo Scifo, maar ook zijn voeten zijn goed. Hij kan met beide voeten kort en lang spelen, denkt snel en kan het ook uitvoeren."

  "Hij beweegt goed met zijn lichaam. Niet altijd moeilijke bewegingen, maar wel onverwacht en daardoor zorgde hij voor ruimte. Mbark Boussoufa kon dat vroeger ook. Zoals ik hem gisteren zag spelen denk ik niet dat hij lang bij Anderlecht zal blijven, maar is hij de investering wel waard."

  "Gisteren viel Stanciu wel nog tegen in de afwerking. Hij wou het precies te mooi doen. Maar het samenspel met Tielemans en Hanni lijkt met geen probleem. Goeie spelers willen altijd met goeie spelers samenspelen."

  Video player inladen ...

  Belfodil: "Hij is nuttig voor de hele ploeg"

  Belfodil werd na het sluiten van de transfermarkt gratis opgevist door Standard. De nog maar 24-jarige spits wil in Luik zijn carrière herlanceren. Tegen Genk leken dat gisteren geen loze woorden, zag Bert Sterckx vanop de perstribune van Sclessin.

  "Wat vooral opviel was dat hij fysiek heel sterk is. Het is onmogelijk dat hij al helemaal topfit was, maar toch woog hij op de verdediging. Hij gebruikt zijn grote lichaam (1.91m) goed in de lucht en om de bal af te schermen. Ik kan me niet herinneren dat hij vijf keer een bal is kwijtgeraakt."

  "Daardoor was hij nuttig voor de ploeg, want zijn ploegmaats konden in balbezit bijsluiten en hadden iemand met presence in de grote rechthoek staan. Trainer Jankovic zei zelf na de match dat Belfodil iemand is die veel geeft."

  "Hij is opgeleid bij Lyon en dat zie je ergens wel. Wat hij doet, lijkt makkelijk te gaan. Snel is hij niet, maar wel snel genoeg in de eerste meters om iemand als Dewaest achter zich te houden."

  Video player inladen ...