• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tafeltennisser Van Acker overwint dipje en pakt goud

  Opnieuw goud voor België.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Opnieuw goud voor België.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  België heeft een tweede gouden medaille te pakken op de Paralympische Spelen. Tafeltennisser Florian Van Acker (19) rekende in zijn finale af met een Australiër: 3-2. Het is de derde Belgische medaille in Rio.

  België had afgelopen nacht al goud veroverd in het tafeltennis dankzij Laurens Devos (klasse 9: hemiplegie of hersenverlamming), met Florian Van Acker (klasse 11: verstandelijke beperking) probeerde nog een landgenoot goud te pakken in Rio.

  Van Acker had in de eerste set zijn zenuwen onder controle en maakte zijn Australische tegenstander meteen duidelijk dat hij alleen maar met goud tevreden zou zijn: 11-8.

  Maar Von Einem en Van Acker waren duidelijk aan elkaar gewaagd en dat resulteerde in een erg spannende tweede set. Beide spelers kregen vier setballen, maar uiteindelijk trok Von Einem het laken naar zich toe.

  Dat was een opdoffer voor Van Acker, die in de derde set wat radeloos en gefrustreerd oogde. Onze landgenoot stond na nieuw setverlies met de rug tegen de muur, maar vond in de vierde set net op tijd zijn beste slagen terug.

  Een vijfde set moest beslissen over goud en zilver en Van Acker was daarin helemaal op de afspraak. Bij zijn tweede matchpunt was de verdiende titel een feit. De Belgische supporters scandeerden meteen "poef", het favoriete woordje van de West-Vlaming.

  "Er gaat een dikke poef in me om"

  Florian Van Acker gaf Sporza-journalist Stefaan Lammens een stevige handshake na zijn finale. "Poef, zeg ik. Het zal wel zijn dat ik dit tot een mooi einde heb gebracht."

  "Maar ik heb echt heel slecht gespeeld. Ik kon niet meer spelen door de stress. Ik was heel de match zenuwachtig. Ik moest iets doen, ik heb veel risico's genomen en dat is gelukkig goed uitgedraaid."

  "Von Einem is een goeie speler en speelde losjes, maar ik was niet goed. Ik heb nog nooit zoveel stress in mijn leven gehad. Een dikke poef gaat er in me om. Als ik thuis ben, zal ik een grote poef in de winkel kopen en dan leg ik me er met mijn voeten op."

  Florian Van Acker - Simon Von Einem (Aus): 3-2

  Setstanden: 11-8, 16-18, 11-13, 11-5, 11-8