• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Platini krijgt het woord voor de UEFA-voorzittersverkiezing

  Platini mag afscheid nemen van de UEFA.

  Woensdag wordt op het UEFA-congres een nieuwe voorzitter gekozen van de Europese voetbalbond. Voorafgaand mag zijn gevallen voorganger Michel Platini speechen, "als teken van menselijkheid".

  Michel Platini zit door een inbreuk op de ethische code een schorsing van vier jaar uit. Hij mag geen enkele voetbalgerelateerde functie uitoefenen en dus moest er een opvolger als UEFA-voorzitter komen.

  De Nederlander Michael van Praag en de Sloveen Aleksander Ceferin zijn de twee kandidaten om Platini op te volgen.

  Maar mogelijk wordt het dus wel Platini die de show steelt. "Er is een uitzondering gemaakt voor Platini. Hij zal zo kunnen een kort vaarwelwoordje zeggen tijdens het congres in Athene. Dit is een teken van menselijkheid", klink het.

  Platini was UEFA-voorzitter sinds 2007 en leek voorbestemd om Blatter op te volgen bij de wereldvoetbalbond FIFA, tot ze samen in een onwelriekende zaakje betrokken raakten. Platini kreeg 1,82 miljoen euro in 2011 van Blatter, zogezegd voor werk van tien aar eerder. Maar die deal kon niet door de beugel.