• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mannaert: "De spelers moeten reageren en doen dat hopelijk woensdag al"

  Woensdag krijgen de Brugse voetbalfans in het Jan Breydelstadion eindelijk weer Champions League-voetbal te zien, maar na de belabberde seizoensstart is het vertrouwen zoek bij Club Brugge. Manager Vincent Mannaert zet de spelersgroep op scherp. "Het is aan de spelers om de daad bij het woord te voegen", zegt hij aan Radio 1.

  "Onze seizoensstart is allesbehalve goed. We waren liever met een ander gevoel aan de Champions League begonnen", geeft manager Vincent Mannaert toe. Club verloor vrijdag bij Waasland-Beveren en staat met 7 op 18 pas 10e.

  "Maar in de Champions League begint iedere ploeg met 0 punten. We beginnen bovendien met een thuismatch tegen de Engelse kampioen Leicester City. Er moet een reactie komen en hopelijk is die er woensdag al."

  Coach Michel Preud'homme zei na de nederlaag in Beveren dat hij passie had gemist bij zijn spelersgroep. Volgt Mannaert zijn coach in die analyse?

  "Ja, en dat gebrek aan passie zou niet mogen", zegt Mannaert. "Hoewel het eigen is aan Club Brugge, zou je toch mogen verwachten dat die passie elke wedstrijd aanwezig is."

  "Wie de spelers dan moet aanvuren? In eerste instantie is het aan de spelers zelf. De groep is intact gebleven en de kwaliteit hebben de spelers vorig seizoen getoond."

  "In eerste instantie is het de job van de spelers om het maximum te geven. Het is aan hen om dit om te buigen en daar hebben ze woensdag een fantastische gelegenheid voor. De Champions League is het mooiste forum voor een voetballer."

  "Of er al gepraat is? Het is nu tijd om de daad bij het woord te voegen"

  Vincent Mannaert ziet niet meteen "één verklaring" voor het slappe seizoensbegin van Club Brugge. "Als ik voortga op de commentaren van de staf, wordt er behoorlijk goed tot goed getraind. Maar vooral de laatste wedstrijden waren ondermaats."

  "Zoals dat collectief veroorzaakt wordt, zal het ook collectief opgelost worden. Of er al gepraat is in de kleedkamer? Ja, maar dan is het nu tijd om de daad bij het woord te voegen."