• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ferrera: "KVM is beste wat me kon overkomen na Standard"

  Yannick Ferrera is zes dagen na zijn ontslag in Luik weer trainer.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Yannick Ferrera is zes dagen na zijn ontslag in Luik weer trainer.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Yannick Ferrera heeft amper zes dagen na zijn ontslag bij Standard vandaag voor twee jaar getekend als coach van KV Mechelen. Dat verloor vorige week zijn coach Aleksandar Jankovic aan de club uit Luik en stelde vandaag zijn opvolger voor. "Ik wou eerst rust nemen, maar de trein stond er en ik wou hem niet laten gaan", zegt Ferrera.

  KV Mechelen-voorzitter Johan Timmermans liet er geen gras over groeien, toen hij vorige week plots zonder trainer zat. Ferrera, een ex-jeugdspeler van KV Mechelen, reageerde verrast door de interesse.

  "Ik kreeg een telefoontje van een onbekend nummer, dat bleek de voorzitter van KVM te zijn", deed de 35-jarige ambitieuze coach zijn verhaal.

  "Ik heb meteen teruggebeld en we zaten vorige week twee keer samen. Gisterenavond kwamen we tot een akkoord."

  "Ik wou eerst even een pauze inlassen om de gebeurtenissen van bij Standard te analyseren en een plaats te geven en wat rust te nemen. Maar de trein stond er en ik heb besloten hem niet te laten gaan. Je bent immers nooit zeker of er later een nieuwe komt."

  "Ik ben heel blij om zo snel weer aan de slag te kunnen, dit is het beste wat me kon overkomen na mijn avontuur bij Standard."

  "Iedereen wilde me hier"

  Zijn snelle keuze voor KV Mechelen noemt hij niet riskant. "Het is een stabiele club, iedereen wilde me hier en ik wilde hier ook zijn."

  "De huidige ploeg heeft een goeie basis, werkt volgens een bepaald systeem en heeft goede automatismen. Ik wil op die basis voortbouwen en enkel veranderen wat nodig is. Mijn ambitie is om beter te doen dan vorig seizoen." Toen werd KV Mechelen derde in Play-off II.

  Timmermans was een tevreden voorzitter, hij gaf ook toe dat hij alleen met Ferrera praatte: "Ferrera was onze eerste keuze, we hadden alle vertrouwen in een akkoord."

  "Met Yannick halen we op zeer korte termijn een topcoach in huis. Hij heeft bij zijn vorige clubs bewezen dat hij als jonge Belgische trainer heel wat dynamiek in zich heeft en daarom past hij goed bij onze club."

  Ferrera: "Nooit uitgehaald naar Standard, ook nu niet"

  Yannick Ferrera kreeg natuurlijk ook vragen over zijn weinig fraaie ontslag in Luik, maar daarover bleef hij op de vlakte: "Ik heb nooit nagetrapt of uitgehaald naar Standard en ga dat ook vandaag niet doen."

  "Ik heb mooie emoties beleefd met Standard en heb er ook dit seizoen nog mooie dingen neergezet. Het is waar dat de spanningen niet aangenaam waren, maar ik heb me steeds op het voetbal geconcentreerd."

  "Ik heb veel geleerd uit die ervaring, maar nu moet ik vooruit. Ik heb nog veel contact gehad met de spelers na mijn ontslag, dat deed deugd. Vandaag begin ik in Mechelen aan een nieuw hoofdstuk, de focus ligt nu daar."

  Tweets over Ferrera bij KV Mechelen: