• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Broer over tafeltennisser Devos: "Heb het hotel bijeen geschreeuwd"

  Tafeltennisser Laurens Devos (16) veroverde afgelopen nacht goud op de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Grote broer Robin Devos (22) beleefde de finale in Polen. "Laurens wil zelf bij de valide atleten meedraaien en ik denk dat de kans heel groot is dat hij over een paar jaar tot de Belgische top behoort", zegt Robin Devos aan Sporza.

  Robin Devos speelt bij een Poolse club en moest de finale van broer Laurens Devos in een Pools hotel bekijken. "Ik heb in de hotellobby naar de match gekeken, heb een koffietje gedronken om wakker te blijven en heb daar samen met de hotelreceptioniste gesupporterd. Ik heb het hele hotel bijeen geschreeuwd", legt Devos uit aan Sporza.

  "Laurens heeft me toch wel verrast. Ik wist dat hij het niveau had om te winnen, maar alle matchen met 3-0 winnen is toch wel heel sterk."

  "Maar ik vond het vooral verrassend dat hij zo goed en kalm is gebleven tijdens het hele toernooi. Daar vreesde ik wat voor."

  "De Paralympische Spelen kunnen je imponeren en dan kan het slecht uitdraaien. Maar dat heeft hij niet laten gebeuren."

  "Laurens zit nu bij de top 27 van de valide spelers in België en dat is zeker niet slecht. Hij zal nog plaatsen stijgen. Hij is heel sterk bezig en hij haalt zijn kracht vooral uit zijn vechtersmentaliteit. Hij geeft nooit op en staat er elke dag."

  "Laurens wil zelf bij de valide atleten meedraaien"

  "Of hij dan echt vooral met de valide atleten wil meespelen? Dat is toch de bedoeling. Als hij enkel met de Paralympische Spelen bezig is, dan wordt het misschien wat te gemakkelijk en wordt hij misschien lui", zegt Robin Devos.

  "Hij wil zelf bij de valide atleten meedraaien en dan is de kans heel groot dat hij over een paar jaar tot de top van België behoort. Als hij zo voortdoet, zie ik niet in waarom dat niet mogelijk zou zijn. Er is veel werk en het is moeilijk in te schatten op zijn leeftijd, maar de kans zit er zeker in."