Ga naar de inhoud

Tweedeklasser Gembo laat 60-jarige ex-voorzitter opdraven tijdens wedstrijd

Guy Loubry maakte zijn opwachting in tweede klasse.

Opvallend moment afgelopen weekend in de tweede klasse in het basketbal: Gembo Borgerhout bracht in het slot van de match tegen Oostende de 60-jarige Guy Loubry tussen de lijnen. "Een passend cadeau", vinden ze bij Gembo, waar Loubry onlangs de fakkel doorgaf als voorzitter.

Gembo opende zondag zijn seizoen met een thuiswedstrijd tegen Gistel-Oostende, de satellietploeg van eersteklasser Oostende. Voor Gembo, drievoudig kampioen in tweede klasse, draaide de match uit op een ruime 111-68-overwinning.

Hét moment van de wedstrijd kwam in de slotfase. De 60-jarige Guy Loubry, die onlangs na jarenlange trouwe dienst de fakkel doorgaf als voorzitter, mocht als eerbetoon nog 20 seconden opdraven. De vader van Brussels-speler Domien kreeg een staande ovatie van de supporters.

"Als dank voor zijn jarenlange inzet en leiding, nam de club Guy Loubry eenmalig op in de spelerskern van de eerste ploeg. Het is het hoogste wat Gembo kon aanbieden: spelen in tweede klasse. En een passend cadeau voor een bevlogen voorzitter", luidt het op de website van Gembo.

"Met zijn leeftijd van 60 jaar werd Guy met voorsprong de oudste speler ooit in de Belgische nationale afdelingen. Als het al geen wereldrecord is."

"Het was een grapje van de nieuwe voorzitter dat ik met plezier heb aanvaard", vertelt Loubry aan Borgerhout.tv. "Mijn bijdrage was bescheiden, maar ik heb mijn best gedaan."

Bekijk hoe Guy Loubry van de bank mag komen: