meest recent

Engels schenkt beloften op de valreep drie belangrijke punten

vr 2 september 2016 19:56
      De Belgische beloften doen nog mee voor het EK.
      De Belgische beloften hebben in de EK-kwalificaties niet zonder moeite gewonnen van Malta: 2-3. Björn Engels was de held met een doelpunt in de slotminuten. Dankzij de overwinning mogen de beloften nog dromen van het EK, volgend jaar in Polen.

De jonge Rode Duivels deden er best aan om te winnen in Malta en namen de match meteen in handen. Tielemans zette de ploeg van coach Johan Walem al vroeg op rozen door in de derde minuut een penalty om te zetten.

Halfweg de eerste helft verdubbelde Bongonda de voorsprong van de Belgen. De flankspeler van Celta Vigo kopte een voorzet van Senna Miangue, die vorig weekend debuteerde in het eerste elftal van Inter, tegen de touwen.

Met de 0-2 op het bord leek de wedstrijd gespeeld, maar niets was minder waar. De Belgen brachten zichzelf in de problemen toen Degabriele een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer tekende. Tot overmaat van ramp verschalkte Heylen in de 84e minuut zijn eigen doelman.

Toch kon Engels in de slotminuut nog de levensbelangrijke driepunter uit het vuur slepen. De verdediger van Club Brugge klom het hoogst bij een corner en knikte aan de tweede paal de 2-3 binnen.

Malta - België 2-3

Doelpunten: 3' Tielemans 0-1 (pen), 24' Bongonda 0-2, 74' Degabriele 1-2, 84' Heylen 2-2 (own), 90' Engels 2-3

België: Roef, Foket, Heylen, Engels, Miangue, De Sart, Tielmans, Praet (46' Bakkali), Musonda (70' Oulare), Schrijvers, Bongonda (56' Verstraete)