• home
 • video
 • pas verschenen

  Tornados lopen finale in gunstige baan 4, Kevin snelste Belg in halve finale

  Zorgen de Belgian Tornados voor een zevende medaille?

  De Belgian Tornados raasden gisteren naar een Belgisch record én een plaats in de finale van de 4x400m. Daarin starten ze in de gunstige baan 4 tussen favorieten Verenigde Staten en Jamaica. Kevin Borlée was de snelste Belg in de halve finale.

  België liep de derde tijd van alle deelnemende landen. De nieuwe toptijd die de drie Borlée-broers en Julien Watrin liepen, bedraagt 2'59"25. Watrin (45"74) opende sterk en ook Dylan Borlée (45"20) deed het meer dan behoorlijk.

  Maar vooral Kevin en Jonathan Borlée toonden hun klasse. De tweeling liep bijna dezelfde chrono: slotloper Kevin (44"15) was een zucht sneller dan Jonathan (44"16).

  In de finale lopen de Belgen in baan 4 en starten ze tussen de Verenigde Staten en Jamaica, de favorieten voor het goud.

  Sinds 2008 stond de estafetteploeg telkens in de finale van de grote toernooien (EK, WK en Olympische Spelen). Kevin Borlée maakte ze als enige allemaal mee. Om 3u35 wordt de olympische 4x400m-finale gelopen.