• home
 • video
 • pas verschenen

  Titelverdediger Frankrijk is eerste handbalfinalist na ware thriller

  Frankrijk kan voor de derde opeenvolgende keer olympisch goud veroveren.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Regerend olympisch kampioen Frankrijk heeft zich na een ware thriller als eerste land geplaatst voor de finale in het handbal. Het wipte Duitsland na een goal in de allerlaatste seconde van de wedstrijd. Voor Frankrijk is het de derde olympische finale op een rij. Denemarken is de tweede finalist.

  In de eerste halve finale van het olympisch handbaltoernooi bij de mannen nam regerend olympisch en wereldkampioen Frankrijk het op tegen Europees kampioen Duitsland.

  Frankrijk leek zich zonder problemen te verzekeren van een plaats in de finale. De topfavoriet voor het goud leidde twintig minuten voor tijd eenvoudig met 22-15, maar Duitsland kroop dankzij een onwaarschijnlijke remonte toch terug langszij: 28-28.

  Met nog een minuut op de klok leek de wedstrijd af te stevenen op verlengingen, tot Daniel Narcisse in de allerlaatste seconde Frankrijk alsnog de zege schonk.

  Door deze overwinning maakt Frankrijk kans op een derde opeenvolgende olympische titel. Bovendien kan het ook het eerste land worden, sinds Joegoeslavië in 1984, dat de dubbel weet te pakken in het handbal. Gisteren plaatsten namelijk ook hun vrouwelijke collega's zich ten koste van Nederland voor de finale.

  Denen moeten Fransen van derde handbalgoud houden

  In de finale wordt Denemarken de uitdager van de Fransen. Ook de Denen maakten er een spektakelstuk van: ze kregen Polen pas na verlengingen op de knieën. De 25-25 na de reguliere speeltijd werd omgezet in 29-28 na verlengingen.

  Sporza-journalisten genoten van een spannende slotfase