• home
 • video
 • pas verschenen

  Taekwondoka Cissé schenkt Ivoorkust een allereerste olympische titel

  Een nieuwe nationale volksheld is geboren.

  Groot feest in Ivoorkust: het volkslied van het Afrikaanse land heeft voor de eerste keer in de geschiedenis van de Spelen een Ivoriaanse olympische kampioen mogen begeleiden. Taekwondoka Cheick Cissé duikt de geschiedenisboeken in. Meer nog, Ivoorkust veroverde vandaag zelfs een tweede medaille.

  Het olympische palmares van Ivoorkust oogde tot vandaag bijzonder pover: Gabriel Tiacoh was de enige Ivoriaan die al een olympische medaille had veroverd. Op de Spelen van 1984 in Los Angeles snelde hij naar het zilver op de 400 meter.

  Maar dankzij het project van Marlène Harnois werden deze Spelen voor Ivoorkust een groot succes. De voormalige taekwondoka, die in Londen brons veroverde, zette haar schouders onder een taekwondokaproject in Ivoorkust en dat heeft dus resultaten opgeleverd.

  Bij de mannen veroverde Cheick Cissé (foto) de olympische titel in de categorie tot 80 kilogram, bij de vrouwen knokte Ruth Gbagbi zich dankzij de herkansingen naar het brons in de categorie tot 67 kilogram.