• home
 • video
 • pas verschenen

  Shit happens: waterpolocoach en snelwandelaar houden het niet droog

  Snelwandelaar Diniz en waterpolocoach Krikorian zullen 19 augustus niet snel vergeten.

  Twee weken vol olympische sport zitten er al op, maar gelukkig heeft ook dag 14 in Rio enkele memorabele beelden opgeleverd.

  Shit happens

  Als er één sporter zijn olympisch diploma dubbel en dik verdiend heeft, dan is het wel Yohann Diniz. De Fransman was de grote favoriet voor het goud, maar kreeg tijdens de 50 kilometer snelwandelen af te rekenen met zware darmproblemen.

  "Ik kak bloed", schreeuwde de 38-jarige wereldrecordhouder naar zijn entourage na 10 kilometer. Na een korte pauze zette Diniz door en finishte hij uiteindelijk als achtste. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar een zonneslag in combinatie met uitdroging en maagklachten werden vastgesteld.

   

  Video player inladen...

  Entree op zijn Canadees

  Een gebrek aan toewijding kun je de Canadese sprinters niet verwijten. Het bronzen kwartet had voor de finale van de 4x100 meter alles tot in de puntjes voorbereid. De intrede in het stadion mocht er alvast zijn.

  Video player inladen...

  Amerikaanse waterpolocoach houdt het niet droog: deel 1

  De Verenigde Staten hebben hun titel in het waterpolo bij de vrouwen verlengd en dat werd uitbundig gevierd. Enkele speelsters sleurden coach Adam Krikorian het water in, waarna de rest van de staf gezwind volgde.

  Video player inladen...

  Amerikaanse waterpolocoach houdt het niet droog: deel 2

  De zege van de Amerikaanse waterpolovrouwen stond vooral in het teken van coach Krikorian. Die had enkele dagen voor de Spelen zijn broer verloren. Als eerbetoon kreeg hij de gouden medailles van alle speelsters en een hartverwarmende knuffel.

  Video player inladen...

  Springpaarden met een maandaggevoel

  Soms heeft een mens van die dagen waarop hij/zij zich naar het werk moet sleuren en bij paarden is dat niet anders. De moderne vijfkampsters kunnen ervan meespreken, want daar was de goesting bij een aantal viervoeters ver te zoeken.

  Video player inladen...

  Dan sta je in de olympische finale

  Het olympische vrouwenvoetbal kreeg voor het eerst een Europese finale, maar de Zweedse Linda Sembrant zal 19 augustus toch zo snel mogelijk willen vergeten. Bij een 0-1 achterstand werkte ze een Duitse vrije trap knullig in eigen doel. Zweden verloor met 1-2 van Duitsland.

  Video player inladen...

  Niet iedereen kent Gouden Greg

  Greg Van Avermaet is wereldberoemd in België, maar in het buitenland moet de winnaar van de olympische wegrit nog wat aan zijn populariteit werken. Zo had vijfvoudig olympisch kampioene Alyson Felix duidelijk nog nooit van hem gehoord.

  Video player inladen...

  De eenzaamheid van een estafetteploeg

  Dat Felix en co de finale überhaupt bereikten, danken ze aan een aparte kwalificatiereeks. De Amerikaanse vrouwen werden in hun oorspronkelijke reeks gehinderd door een Braziliaanse, maar kregen een herkansing. Die moesten ze wel moederziel alleen lopen.

  Video player inladen...