• home
 • video
 • pas verschenen

  Servië speelt Australië van het parket en mag naar de basketbalfinale

  De vreugde was groot bij de Serviërs.

  Servië wordt de tegenstander van Team USA in de basketbalfinale bij de mannen. In een bijzonder hoogstaande halve finale haalden de Serviërs het gemakkelijk tegen Australië: 61-87. De basketbalfinale staat zondagavond om 20.45u op het programma.

  Australië werkte een bijzonder goede groepsfase af en ook in de kwartfinale tegen Litouwen deden Andrew Bogut en co het bijzonder goed.

  Servië bleek een ander paar mouwen in de halve finale. De vicewereldkampioen domineerde van bij de opworp en speelde Australië helemaal op een hoopje in de eerste helft.

  Vooral defensief zat het op slot bij de Serviërs. Australië, dat met zes NBA-spelers aantreedt in Rio, vond geen oplossing en kon voor de rust maar 14 (!) punten maken. Ruststand: 14-35.

  Ook na de onderbreking bleven de Serviërs baas. Onder leiding van een ijzersterke Milos Teodosic, aanvoerder en Champions League-winnaar met CSKA Moskou, diepte het de score alleen maar uit.

  Uiteindelijk werd het 61-87 voor Servië, dat zondagavond Team USA van een derde opeenvolgende olympische titel mag proberen te houden.