• home
 • video
 • pas verschenen

  Raadgever van Tadzjiekse minister van Sport wint hamerslingeren

  Dilshod Nazarov was de beste met 78m68.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Een worp van 78,68m heeft van Dilsjod Nazarov de eerste Tadzjiek gemaakt die goud wint op de Olympische Spelen. Hij ging bijna een meter verder dan de 40-jarige Wit-Rus Ivan Tsikhan. Regerend olympisch kampioen Krisztian Pars stelde teleur en werd zevende.

  De 34-jarige Dilsjod Nazarov is een absolute sportheld in Tadzjikistan met drie gouden plakken op de Aziatische Spelen en zilver op het WK vorig jaar. Hij mocht bij de openingsceremonie de vlag dragen en zijn status bezorgde hem zelfs de post van adviseur van de Tadzjiekse minister van Sport.

  En die status krijgt na Rio ongetwijfeld nog een extra boost, nu hij als eerste atleet goud meeneemt naar zijn land. Met zijn vijfde van zes worpen besliste hij de finale.

  Die finale kon eigenlijk door iedereen gewonnen worden bij afwezigheid van de Pool Pawel Fajdek, veruit de beste dit seizoen. De 40-jarige Ivan Tsikhan zette bij zijn eerste worp de referentie en zou uiteindelijk net na Nazarov stranden met 77,79m.

  Het brons ging naar de Pool Wojciech Nowicki. Die schoof met een geweldige laatste worp van 77,73m nog op van plaats zeven naar plaats drie en won ei zo na nog zilver.

  Het podium:

  1. Dilshod Nazarov (Tad) - 78,68m
  2. Ivan Tsikhan (WRu) - 77,79m
  3. Wojciech Nowicki (Pol) - 77,73m

  De gouden worp van Nazarov:

  Video player inladen...