• home
 • video
 • pas verschenen

  Mourinho over telefoontje met Fellaini: "Dat veranderde veel"

  Fellaini doet het uitstekend onder Mourinho.

  Manchester United-coach José Mourinho bouwt op Rode Duivel Fellaini. Veel volgers vinden dat onverwacht en zagen Fellaini niet in een Mourinho-elftal. Maar de Portugees toont vertrouwen en legt uit hoe hij op Fellaini inpraatte.

  United speelde al 3 matchen met inzet en telkens rekende José Mourinho op Marouane Fellaini. De Belg deed het uitstekend en kon op bijval van het publiek rekenen.

  Nochtans stonden er grote vraagtekens achter de toekomst van Fellaini bij United. Vorig seizoen maakte hij zich niet populair met zijn viriele spel en Mourinho leek geen fan.

  Maar niets is minder waar. En Mourinho legt uit hoe hij Fellaini vertrouwen gaf. "Hij had het gevoel dat hij niet geliefd was en iedereen vertelde hem dat hij niets voor mij was."

  "Misschien heeft een doodgewoon telefoontje veel veranderd voor hem. Na mijn voorstelling als United-coach belde ik hem en zei: "Vergeet wat je allemaal leest, als ik er ben, vertrek je niet"", legt Mourinho uit.

  "Misschien is dat vertrouwen in hem onverwacht. Maar hij deed het al goed aan de zijde van Carrick, Herrera en gisteren met Pogba. Zijn band met het publiek is ook veranderd."