• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren tekt ex-jeugdspeler Steve De Ridder aan

  De Ridder speelde vorig seizoen bij Zulte Waregem.

  Lokeren heeft Steve De Ridder gestrikt. De 29-jarige moet het middenveld van coach Georges Leekens extra slagkracht geven. De Ridder, die overkomt van Kopenhagen, tekende voor vier seizoenen op Daknam.

  Steve De Ridder leerde als jeugdspeler de kneepjes van het vak al bij Lokeren, waarna hij via onder andere AA Gent, Eendracht Aalst, De Graafschap, Southampton en Utrecht bij Kopenhagen belandde.

  Zijn verblijf in Denemarken was wel geen groot succes. Hij werd vorig seizoen al uitgeleend aan Zulte Waregem. Hij zocht opnieuw een club in eigen land en belandde dus bij Lokeren.

  "Het is een opluchting. Ik wilde per se in België spelen en liefst bij een ploeg waar ik affiniteit bij voel. Lokeren kwam als geroepen. Ik ben zeker fit, al mis ik wat wedstrijdritme."

  "Ik presteer het best in een omgeving waar ik me thuis voel en ik zal me meer dan 100% geven. Ik zie het helemaal zitten", zegt De Ridder.

  Technisch directeur Willy Reynders: "Steve is een heel waardevolle speler voor onze groep met veel kwaliteiten. Hij heeft ook een uitstekende mentaliteit en moet met de andere Belgische jongens de kleedkamer op sleeptouw nemen."

  Lokeren-coach Leekens: "Ik hou van zijn winnaarsmentaliteit"

  Georges Leekens is tevreden met zijn nieuwe aanwinst. "Ik heb Steve zo'n achttal weken al eens gesproken. Hij is voor mij geen onbekende. Ik ken hem al van bij mijn periode bij Gent."

  "Ik hou van zijn winnaarsmentaliteit. Steve is een vechter, een doorbijter en iemand die voorop gaat in de strijd. Hij heeft zowel kwaliteiten op als naast het veld. We zullen hem moeten intomen, want hij zal zich wellicht te veel willen bewijzen."

  "Hij heeft al een tijdje niet meer gespeeld, maar we doen er alles aan om hem zo snel mogelijk wedstrijdfit te krijgen. Ik moet de voorzitter bedanken dat hij deze zaak rond gekregen heeft."

  Voorzitter Lambrecht: "Hij zal zeker een meerwaarde zijn"

  Ook voorzitter Roger Lambrecht kijkt ernaar uit om De Ridder voor Lokeren in actie te zien. "We zijn blij dat we hem erbij hebben. Hij zal zeker een meerwaarde betekenen."

  "De spelers die het laten afweten kunnen maar beter op hun tellen letten, want met De Ridder hebben we een extra pion om mee te schuiven."

  Tweet van Lokeren