• home
 • video
 • pas verschenen

  Leurquin sluit golftoernooi af met een matige slotdag, goud voor Zuid-Koreaanse

  Leurquin kon haar uitslag niet meer verbeteren.

  Chloé Leurquin heeft het golftoernooi niet kunnen afsluiten op een positieve noot. Op de slotdag van de golfcompetitie liet ze een matige +4 optekenen, waarmee ze van de 54e naar de 56e plaats zakte. Het goud was voor de Zuid-Koreaanse Park Inbee.

  Na twee slechte dagen eindigde Chloé Leurquin vrijdag op par, wat haar enkele plaatsen deed opschuiven in de rangschikking. Daar heeft ze zaterdag geen vervolg aan kunnen breien.

  Onze landgenote werkte eerst holes 10 tot en met 18 af voor ze aan de eerste negen holes begon. Leurquin begon met een reeks pars, maar op hole vijftien had ze dan toch een slag te veel nodig. Die bogey maakte ze wel ongedaan met een birdie op het 18e hole.

  Haar tweede helft begon minder goed. Op het eerste en het vierde hole was ze telkens goed voor een bogey en op het allerlaatste hole liet ze zelfs een dubbele bogey optekenen, goed voor een dagresultaat van vier boven par. Daarmee zakt Leurquin weer twee plaatsen naar de 56e plek.

  Het goud was voor de Zuid-Koreaanse Inbee Park. Op de slotdag diepte Park de voorsprong op haar concurrentes verder uit en haar eindzege kwam nooit meer in gevaar. Zilver en brons gingen naar Nieuw-Zeeland en China.

  Leurquin: "Ik hoop Rio in iets positiefs om te vormen"

  "Zelfs al heb ik niet goed gespeeld, deze olympische ervaring doet me evolueren en ik hoop dat het me zal helpen tijdens het vervolg van mijn carrière", reageerde Chloé Leurquin.

  "Ik hoop Rio in iets positiefs om te vormen. En ik hoop me over vier jaar natuurlijk ook voor de Spelen van Tokio te kunnen kwalificeren."

  eindstand golftoernooi vrouwen
  1Ingbee Park (ZKo)-16
  2Lydia Ko (NZe)-11
  3Shanshan Feng (Chn)-10
  ...  
  56Chloé Leurquin+19