• home
 • video
 • pas verschenen

  Koeman: "Lukaku zei me dat hij niet vertrekt"

  Lukaku blijft het Everon-shirt trouw.

  Everton-coach Ronald Koeman glundert in zijn column in de Nederlandse krant De Telegraaf. Hij heeft goed nieuws gekregen voor zijn aanvalslinie. "Romelu Lukaku blijft en dat is net zo veel waard als een grote transfer."

  Rode Duivel Romelu Lukaku stond deze zomer hoog op het lijstje van onder andere zijn ex-club Chelsea. Everton plakte een transfersom van 80 miljoen euro op zijn hoofd en dat deed Chelsea toch even slikken.

  Koeman had aan zijn clubbestuur al om duidelijkheid gevraagd over de toekomst van Lukaku en nu kreeg hij die van de Belg zelf.

  "Hoe geweldig is het voor de club en deze groep als 10 dagen voor de transferdeadline Romelu Lukaku de trainerskamer binnenstapt en vertelt dat hij niet vertrekt. Hij zei dat hij besloten heeft om bij Everton te blijven."

  "Lukaku is de topscorer, onze targetman en aanspeelpunt. Bovendien is hij pas 23 jaar. Dat hij blijft is net zo veel waard als een grote transfer."

  "Hij is niet alleen een goeie speler, maar ook een fijn mens. Hij beleeft het voetbal zoals je wil dat een topvoetballer het beleeft. Ik zie het als een uitdaging om hem voor te ontwikkelen tot topspeler."