• home
 • video
 • pas verschenen

  Kajakvrouwen zorgen voor zelfde podium als vier jaar geleden op K4 500m

  De Hongaarse dames waren opnieuw een maatje te groot voor de tegenstand.

  De Hongaarse vrouwen in de K4 500m hebben hun olympische titel geprolongeerd. Ook de zilveren en bronzen medaille gingen naar dezelfde landen als vier jaar geleden, respectievelijk Duitsland en Wit-Rusland.

  De Hongaarse Szabo, Kozak en Fazekas-Zur hebben net als vier jaar geleden de olympische titel veroverd in de K4 500 meter. Samen met nieuweling Csipes klopten ze Duitsland. Wit-Rusland vervolledigde de top 3, waardoor het podium precies hetzelfde is als vier jaar geleden in Londen.

  Voor Kozak is het al haar derde gouden medaille over vier disciplines. De Hongaarse kanovaarster was naast haar titel in de K4 ook de beste in de K1 en de K2 500 meter.

  Podium K4 500 meter (vrouwen)
  1.Hongarije1'31"482
  2.Duitsland1'32"383
  3.Wit-Rusland1'33"908