• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivoriaanse televisie mist allereerste gouden medaille van het land

  Dit beeld was niet te zien in het thuisland van Cissé.

  Het was een heuglijke dag voor Ivoorkust. Taekwondoka Cheick Cissé schonk het land zijn allereerste gouden medaille in de geschiedenis van de Spelen. Maar televisiekijkers in Ivoorkust kregen dat niet te zien.

  Op het palmares van Ivoorkust prijkte tot gisteren amper één olympische medaille. Gabriel Tiacoh veroverde zilver op de Spelen van 1984 in Los Angeles.

  Maar daar kwamen gisteren maar liefst twee medailles bij, allebei in het taekwondo. Ruth Gbagbi knokte zich naar het brons bij de vrouwen tot 67 kilogram, Cheick Cissé zorgde voor de kers op de taart met de titel bij de mannen tot 80 kilogram.

  Maar dat kregen de Ivoriaanse televisiekijkers dus niet rechtstreeks te zien. Ze moesten het stellen met de mededeling dat de verdeler van de beelden atletiek had doorgestuurd in plaats van taekwondo.

  Zo misten ze dus ook het historische moment waarop hun volkslied weerklonk tijdens de huldiging van een olympische kampioen.