• home
 • video
 • pas verschenen

  Griekse Stefanidi wint hoogstaande polsstokfinale

  Ekaterini Stefanidi sprong over 4 meter 85.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De Griekse Ekaterini Stefanidi is de nieuwe olympische kampioene in het polsstokspringen. Ze won de zeer hoogstaande finale nipt voor de Amerikaanse Morris. Polsstokkoningin Isinbajeva, die vandaag haar afscheid aankondigde, was er door de schorsing van de Russische atleten uiteraard niet bij.

  Bij afwezigheid van Jelena Isinbajeva, de absolute superster van het polsstokspringen, werd er gevreesd voor een onthoofde competitie.

  Maar niets was minder waar. Met een sprong over 4,80m deden maar liefst vier vrouwen beter dan de olympische kampioene van Londen. De Amerikaanse Jennifer Suhr kwam er in Rio niet aan te pas. Ze was ziek en geraakte niet over 4,70m.

  De sensatie van de finale was de 19-jarige Eliza McCartney (foto). De Nieuw-Zeelandse springt nu al hoger dan Isinbajeva op die leeftijd en ging foutloos tot 4,80m, haar persoonlijk record. Bij 4,85m moest ze afhaken.

  Enkel de topfavorietes Ekaterini Stefanidi uit Griekenland en Sandi Morris uit de VS gingen daarover. 4,90m was voor allebei wel te hoog gegrepen, al was Morris er bij haar laatste poging erg dicht bij. Goud en tranen voor Europees kampioene Stefanidi, die op alle sprongen samen één poging minder nodig had dan Morris.

  Bekijk de gouden sprong van Stefanidi:

  Video player inladen...