• home
 • video
 • pas verschenen

  Duitsers verschalken Brazilianen in eindsprint C2 1.000m

  De Duitsers hadden nog een knappe eindsprint in de armen.

  De Duitsers Sebastian Brendel en Jan Vandrey hebben de olympische titel op de C2 1.000m bij de mannen veroverd. Met een knap eindschot hielden ze de Braziliaanse boot nog achter zich, het brons ging naar Oekraïne.

  De Brazilianen De Souza Silva en Queiroz Dos Santos vertrokken als een speer in de C2 1.000 meter bij de mannen. Ze slaagden er aardig in die blitzstart door te trekken en leken lange tijd op weg naar het goud. 

  In de slotfase hadden de Duitsers Brendel en Vandrey echter nog iets in petto. Met een knap slotoffensief voeren ze naar het goud, de Brazilianen toonden zich tevreden met het zilver. In de achtergrond legde de Oekraïense boot beslag op het brons.

  Voor de Braziliaan Isaquias Queiroz is deze zilveren medaille overigens de derde plak van deze Spelen. Hiermee is hij de eerste Braziliaan die in dit kunststukje slaagt. 

  Podium K2 1000 meter mannen
  1Duitsland (Sebastian Brendel/Jan Vandrey)3'43"912
  2Brazilië (Erlon De Souza Silva/Isaquias Quieroz Dos Santos)3'44"819
  3Oekraïne (Dmytro Ianchuk/Taras Mishchuk)3'45"949