• home
 • video
 • pas verschenen

  Brit Heath pakt olympisch goud na fotofinish op K1 200m

  Voor de Brit Heath is het al derde olympische medaille in zijn carrière.

  De Brit Liam Heath heeft zijn tweede olympische medaille van deze Spelen beet. Nadat hij eerder al zilver gewonnen had op de K2 200 meter, veroverde hij nu ook het olympisch goud op de K1 200 meter.

  Het was een fotofinish die de winnaar in de K1 200 meter bij de mannen moest aanduiden. De Brit Liam Heath trok uiteindelijk aan het langste eind en mocht zijn armen in de lucht gooien. Hij haalde het met een minieme voorsprong van de Fransman Maxime Beaumont. De Duitser Ronald Rauhe en de Spanjaard Saul Craviotto kajakten een fractie later in exact dezelfde tijd over de finish. Zij delen de bronzen medaille.

  Voor Heath is het al derde olympische medaille in zijn carrière. In 2012 won hij in Londen brons op de K2 200 meter.

  Podium K1 200 meter mannen
  1Liam Heath (GBr)35"197
  2Maxime Beaumont (Fra)35"362
  3Saul Craviotto (Spa)35"662
  3Ronald Rauhe (Dui)35"662