• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië pakt tegen Rusland revanche voor Londen en speelt finale

  Brazilië heeft de revanche beet en speelt zondag de finale.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Brazilië heeft de revanche beet en speelt zondag de finale.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Brazilië heeft voor een uitgelaten publiek tegen Rusland revanche genomen voor de verloren finale van vier jaar geleden in Londen en speelt zondag de volleybalfinale. De andere halve finale was een ware thriller, waarin Italië de maat nam van de VS.

  Brazilië tegen Rusland was een heruitgave van de finale van de Spelen van vier jaar terug in Londen. Toen stonden de Brazilianen 2-0 voor, maar pakten de Russen uit met een ongelooflijke comeback.

  Dat mocht in het eigen Maracanazinho niet gebeuren. Brazilië wilde in de eerste set goed vertrekken, maar tot 14-14 ging het gelijk op. Toen kwam uiteindelijk toch de kloof en de eerste set ging met 21-25 naar de thuisploeg.

  Zelfde beeld in set twee. Opnieuw zorgde een eindsprint voor het verschil. 20-25, maar de spelers en het publiek bleven op hun hoede met de Russische comeback van vier jaar terug in het achterhoofd.

  In set drie konden de Russen tot 9-9 volgen, maar toen werd de druk van Brazilië alweer te groot. In geen tijd stond het 17-25. Het dak eraf in Rio en zondag kunnen de Brazilianen na twee verloren finales eindelijk hun goud van 2004 opnieuw in eigen land houden.

  Italië wint thriller van VS

  Maar dan moeten ze net als in Athene in 2004 voorbij Italië. De Italianen gingen in hun halve finale voorbij de VS, maar de Italianen en Amerikanen maakten er een thriller van.

  Italië pakte de eerste set met 30-28, maar verloor de tweede met 26-28. De VS leek op weg naar de finale met zware 9-25 cijfers in set drie, maar Italië herpakte zich en won de vierde met 25-22.

  Een vijfde set moest de winnaar aanduiden, maar tot 6-6 lieten de twee elkaar niet los. Toen forceerde Italië de kloof met onder andere een ace van Simone Buti en de VS moest het hoofd buigen. 15-9 en Italië doet sowieso beter dan het brons van Londen. Nu rest enkel de vraag: hoeveel beter?