Benteke tekent voor vier jaar bij Crystal Palace

  Benteke in zijn nieuwe shirt.

  Rode Duivel Christian Benteke heeft de deur bij Liverpool dichtgetrokken. Bij Crystal Palace hoopt hij weer vaker het doel te vinden. Voor Crystal Palace is hij de grootste transfer in de geschiedenis, met een prijskaartje van meer dan 30 miljoen euro. De spits tekende voor vier jaar.

  De transfer van Benteke naar Crystal Palace hing al een tijdje in de lucht. Hij werd bij Liverpool naar de uitgang geduwd, maar Liverpool wilde wel nog veel van de 46 miljoen recupereren die het voor hem neergeteld had.

  Crystal Palace was bereid om met minstens 30 miljoen over de brug te komen en het wist ook Benteke zelf te overtuigen.

  "Ik ben opgelucht dat de deal beklonken is en ik weer aan de toekomst kan denken. Ik kijk er hard naar uit om voor deze club uit te komen en samen te werken met manager Pardew."

  De 25-jarige Benteke verhuisde pas vorige zomer van Aston Villa naar Liverpool. Hij kon er nooit zijn stempel drukken en scoorde "maar" 10 keer. Onder de nieuwe coach Jürgen Klopp werd duidelijk dat hij geen toekomst meer had in Liverpool.

  Benteke is de vierde zomertransfer voor Palace, dat ook Andros Townsend, James Tomkins en Steve Mandanda al haalde.