• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Tornados gaan met Belgisch record naar de finale

  De Tornados deden het uitstekend in hun reeks van de 4x400m.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  De Tornados deden het uitstekend in hun reeks van de 4x400m.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  De aflossingsploeg van de 4x400m heeft zich geplaatst voor de finale. Met 2'59"25, een Belgisch record, werden ze tweede in hun reeks achter Groot-Brittannië, dat even later gediskwalificeerd werd. De Belgen beginnen aan de finale met de derde tijd van de acht deelnemers.

  Julien Watrin begon als startloper en deed het uitstekend. Hij wisselde voorin en zette Jonathan Borlée af in het spoor van Brazilië en de Bahama's.

  Jonathan rukte in geen tijd op naar een plaats in de top drie en ook Dylan Borlée, de derde loper, gaf die plaats niet meer af.

  Slotloper Kevin rondde het werk helemaal af en bolde uiteindelijk als tweede over de finishlijn achter Groot-Brittannië.

  De Britten werden even later gediskwalificeerd na een te vroege start van slotloper Martin Rooney en zo wonnen onze landgenoten hun reeks voor de Bahama's en Cuba. Brazilië werd vierde en mag ook naar de finale.

  Met 2'59"25, goed voor de derde tijd van alle deelnemende landen, liepen de Belgian Tornados ook een Belgisch record. De finale staat morgennacht om 03.35u op het programma. 

  Jonathan Borlée: "Het zal van details afhangen morgen"

  De Tornados staan voor de derde opeenvolgende keer in de olympische finale. De vreugde was dan ook groot achteraf. "Het is ongelooflijk. We wisten dat alle ploegen heel sterk zouden zijn. Er wordt altijd maar sneller gelopen en toch zijn we er opnieuw bij", klonk het bij Kevin Borlée.

  "We hebben het allemaal uitstekend gedaan, maar morgen wordt een andere wedstrijd. Alles is mogelijk. We gaan alles geven en dan weet je nooit."

  Jonathan Borlée vult aan: "Het zal dicht tegen elkaar liggen morgen en afhangen van details." Ook Dylan Borlée is in de wolken. "Het was een moeilijk jaar voor mij en dit maakt veel goed. Ik ben kalm gebleven tijdens de race en enkel naar mezelf gekeken. We mogen in een medaille geloven."

  De race van de Belgen:

  Video player inladen...

  Zit er een zevende medaille aan te komen voor ons land?

  Coach Jacques Borlée moedigt zijn jongens aan voor de wedstrijd: