• home
 • video
 • pas verschenen

  Australische atleten beboet wegens gesjoemel met accreditaties

  Bij het basketbalduel tussen Australië en Servië werden de atleten opgepakt.

  Negen Australische atleten hebben geknoeid met accreditaties om de halve finales van het basketbal te kunnen bijwonen. Ze werden opgepakt door de politie en moeten een boete van ruim 2.700 euro ophoesten.

  Vrijdagavond zijn negen Australische atleten opgepakt bij de halve finales van het basketbal tussen Australië en Servië. De atleten zijn zonder de vereiste accreditatie de basketbalhal binnengegaan en werden daarop aangehouden door de politie.

  Na een tijdje werden ze opnieuw vrijgelaten, maar daarvoor moesten ze wel flink wat geld ophoesten. Om zich vrij te kopen van een rechtszaak legden ze elk 10.000 Braziliaanse real, ruim 2.700 euro, neer.

  "Ik vind het bijzonder jammer dat ze dit hebben moeten meemaken", reageerde de Australische delegatieleidster Kitty Chiller al op het voorval. "Het is gebruikelijk dat stickers van accreditaties worden omgewisseld, maar in Rio nemen ze de regels wel erg serieus."