• home
 • video
 • pas verschenen

  Zware darmproblemen nekken Franse snelwandelaar op weg naar olympische titel

  0 / 0
  Drama voor Yohann Diniz op de 50 kilometer snelwandelen. De Fransman kreeg in leidende positie af te rekenen met zware darmproblemen en moest de ontlasting de vrije loop laten. Hij knokte zich ondanks alle problemen nog naar een 8e plaats, goed voor een olympisch diploma.

  Diniz vertrok nochtans als een speer en bouwde al snel een comfortabele voorsprong uit. Na 10 kilometer sloeg echter het noodlot toe. De Fransman, nota bene wereldrecordhouder op deze afstand, kreeg last van zware darmproblemen. Hij kon uiteindelijk het ergste niet vermijden en moest zijn ontlasting de vrije loop laten. 

  Maar ook deze darmproblemen leken hem niet af te kunnen stoppen. Diniz zette moedig door en liep halfweg wedstrijd zelfs nog riant aan de leiding. Iets na 30 kilometer nam hij echter de tijd om zich even met een spons af te wassen en moest hij de leiding afstaan. Hij probeerde zich nog naar een medaille te knokken, maar strandde uiteindelijk op een 8e plaats.