• home
 • video
 • pas verschenen

  Weiler: "Afstappen van idee dat Anderlecht alles moet winnen"

  "Er wordt te veel gepraat over transfers."

  Anderlecht-coach René Weiler was uiteraard tevreden met de ruime zege in Praag, maar wil graag iets veranderen aan de cultuur bij Anderlecht. "Er wordt te veel over transfers gepraat."

  De winst in de Europa League was precies wat Anderlecht nodig had om opnieuw rust te brengen na de soap rond het vertrek van De Maio en een mak gelijkspel tegen STVV. Maar trainer René Weiler ziet dat anders. "Of er nu weer minder druk is? Ik begrijp dat niet goed."

  "Iedereen denkt: "wij zijn Anderlecht, wij moeten alles winnen", maar wij kunnen niet altijd winnen. Je moet accepteren dat je soms ook eens verliest. In het voetbal zijn er altijd drie mogelijkheden: winst, verlies of een gelijkspel."

  "Die cultuur wil ik een beetje veranderen. Ik zal altijd proberen om het hoogste te behalen met mijn spelers, maar dat idee dat we alles moeten winnen, daar moeten we van afstappen."

  Over een vertrek van Praet wist Weiler gisterenavond nog niets. "Dat moet je aan het bestuur vragen. Ik kan daar niets over zeggen. Ik vind dat er hier te veel gepraat wordt over wie vertrekt en wie komt. Ik kan daar niets aan veranderen, maar ik kijk uit naar 1 september."