• home
 • video
 • pas verschenen

  Vital Borkelmans geen assistent-bondscoach meer

  Borkelmans was sinds 2012 aan de slag als assistent.

  De Belgische Voetbalbond heeft de samenwerking met Vital Borkelmans stopgezet. Hij was sinds 2012 assistent-bondscoach van de Rode Duivels. Ook Innaurato en Borlée verlaten de nationale ploeg.

  Sinds de aanstelling van Roberto Martinez als bondscoach van de Rode Duivels was er twijfel over de toekomst van Vital Borkelmans als assistent. De 53-jarige Borkelmans werd in 2012 binnengehaald door Marc Wilmots, maar diens ontslag betekent nu dus ook het einde voor zijn rechterhand.

  Ook voor fysical coach Mario Innaurato en veiligheidschef Serge Borlée is er geen plaats meer in de staf van Martinez. In een mededeling bedankt de KBVB hen voor het geleverde werk. "We wensen hen veel succes met hun toekomstige projecten." Over de aanstelling van nieuwe stafleden wil de bond pas later communiceren.

  Wie de nieuwe assistent-bondscoach wordt, is officieel dus nog niet bekend. Op zijn eerste persconferentie liet Martinez wel verstaan dat hij zich wil laten bijstaan door zijn assistent-trainer Graeme Jones. De voormalige Britse aanvaller werkte eerder al samen met Martinez bij Everton, Wigan en Swansea.