• home
 • video
 • pas verschenen

  Taekwondoka Asemani verliest nipt kamp om brons

  Raheleh Asemani (rood) verliest in verlengingen in de kamp om brons.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Raheleh Asemani (rood) verliest in verlengingen in de kamp om brons.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Taekwondoka Raheleh Asemani is er niet in geslaagd om brons te pakken in de klasse tot 57 kilogram. Ze verloor na een erg spannende kamp om brons tegen de Egyptische Hedaya Wahba. Na drie rondes stond het nog 0-0, maar de Egyptische scoorde in de verlengingen.

  Asemani en Wahba vochten in de openingsminuut van de kamp met open vizier, maar daarna viel het stil. Beiden durfden geen risico's te nemen. Zelfs na drie rondes van telkens twee minuten stond het scorebord nog altijd op 0-0.

  Verlengingen en een "golden point" dus. De eerste taekwondoka die scoorde, zou winnen. Daarin was het wél snel afgelopen, helaas was het de Egyptische die de 1-0 maakte. Een grote teleurstelling voor Asemani, die in Rio resoluut voor een medaille ging.

  Asemani mocht zich opladen voor een kamp om het brons na winst in de herkansingen. Jade Jones, waar ze van verloren had in de kwartfinales, had zich immers voor de finale geplaatst en dat hield Asemani in het toernooi. In die herkansingen klopte onze landgenote de Marokkaanse Naima Bakkal met zware 12-0 cijfers.

  "Jammer genoeg sta ik niet met Belgische vlag op het podium"

  Video player inladen...

  Eerste ronde vlot, kwartfinale op haar waarde geklopt

  Haar eerste ronde had Asemani gemakkelijk gewonnen tegen de Panemese Carstens (13-1), maar met Jade Jones kreeg ze een zware brok te verwerken op weg naar de halve finales.

  De nummer één van de wereld, bijgenaamd "The Headhunter", liet in de eerste ronde meteen zien dat ze de topfavoriete was. Na twee minuten kampen stond het al 1-7. Jones controleerde de rest van de kamp en won makkelijk met 2-7.

  Twitter: