• home
 • video
 • pas verschenen

  Skelton pakt op oude dag eindelijk eerste individuele gouden plak

  Voor Skelton was het eindelijk raak op zijn zevende olympiade.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De 58-jarige Britse springruiter Nick Skelton heeft op zijn zevende Spelen eindelijk zijn eerste - en meteen een gouden - medaille op het individuele jumpingevent te pakken. Skelton bleef met Big Star zowel in de twee finaleproeven, als in de jump-off foutloos en troefde de Zweed Peder Fredricson af met een halve seconde.

  Na een zeer spannende tweede finaleproef bleven maar liefst zes springruiters foutloos. Een jump-off met zijn zessen moest dan ook de beslissing brengen.

  Daarin bleven enkel Skelton en de 44-jarige Zweed Peder Fredricson zonder fouten. De olympisch kampioen in teamverband van de Spelen van Londen in 2012 was in de eindafrekening echter 0,53 seconden sneller.

  Het brons ging naar de olympische kampioen van Peking in 2008, de Canadees Eric Lamaze, die de Zwitser Steve Guerdat (de winnaar in Londen in 2012), de Amerikaan Kent Farrington en de Qatarees Sheikh Ali Al Thani achter zich liet. Onze landgenoot Jérôme Guery had het eerste deel van de finale niet overleefd en eindigt gedeeld 28e.