• home
 • video
 • pas verschenen

  Renée Eykens wordt knap vijfde in halve finale 800 meter

  Renée Eykens loopt knap naar een vijfde plek in de halve finale.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Renée Eykens loopt knap naar een vijfde plek in de halve finale.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Renée Eykens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de 800 meter, maar eindigde wel knap vijfde in haar halve finale in een tijd van 2'00"45. Daarmee was ze 45 honderdste seconde trager dan haar persoonlijk record dat ze in de reeksen liep. "Ik heb eigenlijk alleen maar gewonnen vandaag."

  De halve finale halen was voor Renée Eykens (20) al een sterke prestatie. Toch leek ze zich niet neer te leggen bij een figurantenrol in haar halve finale, ook al mochten alleen de eerste twee en de snelste twee verliezers naar de finale.

  De eerstejaarsbelofte volgde resoluut in het spoor van de toppers en probeerde in de laatste 200 meter nog wat plaatsjes goed te maken. Dat lukte aardig.

  Ze eindigde vijfde in het zog van de eerste vier. Voor de tweede keer op rij liep Eykens onder de 2'01" en onder haar beste tijd voor de Spelen.

  "Dat is wel keigoed, denk ik", zei Eykens achteraf. "In de reeksen hoorde ik eerst dat ik er niet bij was. Daarna wel, maar ik geloofde dat niet echt."

  "Toen kwam pas het besef dat ik nog eens moest lopen en werd ik wat bang. Een halve finale op de Spelen, dan lopen ze niet meer zoals gisteren. Dan is het volle bak en ik dacht: "Wat doe ik hier?""

  "Ik was bang dat ik wat vanachter zou hangen en niet kon volgen. Maar dat was totaal niet het geval. Ik ben vijfde geworden, super. Ik heb eigenlijk gewonnen vandaag."

  Tokio 2020? "Meestrijden voor finale zou leuk zijn"

  Eykens mocht op haar 20 een eerste keer proeven van de Olympische Spelen en dat ging beter dan gehoopt. Dat opent perspectieven voor de komende Spelen in Tokio.

  "Je weet nooit wat er gebeurt in vier jaar tijd. Ik hoop progressie te maken. Het zou leuk zijn als ik mee kan strijden voor de finale. Dan is zo'n kampioenschap toch heel anders. Daar ga ik de komende jaren hard op werken, om die finale waard te zijn."