• home
 • video
 • pas verschenen

  Preud'homme over Izquierdo: "We gaan geen gekke dingen doen"

  Preud'homme moet een oplossing bedenken voor de afwezigheid van Izquierdo.

  Club Brugge trekt zaterdagavond naar KV Kortrijk voor de West-Vlaamse derby. Coach Michel Preud'homme kan geen beroep doen op José Izquierdo, die een scheurtje heeft in de adductoren. Boli Bolingoli wordt naar alle waarschijnlijkheid zijn vervanger.

  Club Brugge is op zijn hoede voor KV Kortrijk. "Het blijft een moeilijke verplaatsing", zei Preud'homme op een persconferentie. "De zeges van vorig seizoen in de beker en de competitie betekenen zaterdagavond niets meer. In eigen huis kan Kortrijk altijd iets meer. We moeten gewoon scherp zijn."

  Club zal het zaterdag wel zonder Izquierdo moeten stellen. De Colombiaan mist naast enkele competitiematchen ook de eerste groepswedstrijd van Club in de Champions League. Die staat op 13 of 14 september op het menu.

  "We gaan er alles aan doen om hem klaar te krijgen, maar we gaan geen gekke dingen doen", stelt Preud'homme. "Hij moet eerst een aantal trainingen op niveau hebben afgewerkt."

  "Of Bolingoli de vervanger van Izquierdo wordt? Het is zeker een optie. We werken al lang met hem. Hij moet wel constanter spelen. Vorig week tegen Lokeren viel hij heel volwassen in en dat maakt me blij. Hopelijk kan hij die lijn doortrekken."