• home
 • video
 • pas verschenen

  Pelé blijft toch weg van slotceremonie Spelen

  Pelé in betere tijden.

  De Braziliaanse voetballegende Pelé zal dan toch niet zijn opwachting maken op de slotceremonie van de Spelen. Zijn kwakkelende gezondheid blijft een onoverkomelijke horde. Pelé heeft zo geen rol van betekenis gespeeld bij de eerste Spelen op Braziliaanse bodem.

  De 75-jarige Pelé moest eerder de openingsceremonie aan zich voorbij laten gaan, eveneens als gevolg van gezondheidsproblemen. Oorspronkelijk zou de voetballegende de olympische vlam aansteken. Die eer was nu weggelegd voor voormalig marathonloper Vanderlei de Lima.

  "Pelé zal er niet bij zijn tijdens de slotceremonie", bevestigde ceremoniehoofd Abel Gomes. Zijn herstel zou moeizamer dan verwacht verlopen.

  Het nieuws komt als een verrassing, temeer omdat de 'Zwarte Parel' vorige week op Twitter nog liet weten dat hij zijn uiterste best deed om erbij te zijn op de ceremonie.

  Het organisatiecomité deelde voorts mee dat tijdens de slotceremonie de Braziliaanse cultuur centraal zal staan. De toon van de show zal schommelen tussen vreugde en melancholie.

  De tweet van Pelé: