Mossely pakt op haar verjaardag goud bij de lichtgewichten

vr 19 augustus 2016 22:49
Estelle Mossely is dolgelukkig na haar winnende kamp.
De Française Estelle Mossely heeft zich op haar 24e verjaardag tot olympisch bokskampioene bij de lichtgewichten gekroond. In de finale was Mossely te sterk voor de Chinese Yin Junhua.

Op de Europese Spelen in Bakoe vorig jaar won Estelle Mossely de zilveren medaille bij de lichtgewichten. De Française zakte dan ook met enige ambitie af naar Rio de Janeiro.

Mossely stond voor haar finaleduel met de Chinese Yin Junhua als favoriete aangestipt. Eenmaal ze in de ring stond, kende ze ook geen enkel probleem met haar opponente. De vice-Europese kampioene van Boekarest won en pakte zo de gouden medaille op haar verjaardag.

Voor Frankrijk is het de eerste olympische medaille in het boksen bij de vrouwen. Het is bovendien hun eerste gouden boksmedaille sinds Brahim Asloum zich in 2000 tot olympisch kampioen kroonde op de Spelen van Sydney bij de categorie tot 49 kilogram.