• home
 • video
 • pas verschenen

  Memorial Van Damme eert Belgische olympiërs van Rio

  Ook in 2012 werden de olympische atleten gevierd: toen kwamen ze met de fiets binnen.

  De Memorial Van Damme zal naar vierjaarlijkse gewoonte alle Belgische olympiërs op de Olympische Spelen eren. De organisatoren zullen op vrijdag 9 september Thiam, Van Avermaet, de hockeyers, Timmers, Van Tichelt, D'hoore en co uitnodigen om samen met de supporters hun olympische prestatie nog eens te vieren.

  Op de Memorial Van Damme zullen niet alleen Nafi Thiam en de estafetteploeg op de 4x100m van Peking - die zilver mogen inruilen voor goud na de diskwalificatie van een gedopeerde Russin - gelauwerd worden. De supporters mogen zich verblijden met de aanwezigheid van alle andere Belgische toppers die zich op de Spelen in Rio hebben getoond.

  Vier jaar geleden fietste de Belgische delegatie nog het Koning Boudewijnstadion binnen. "Welke verrassing we nu in petto hebben, zal blijken op 9 september. Wat wel zeker is, is dat dit meer dan ooit de uitgelezen kans is om onze talrijke medaillewinnaars en de andere olympische atleten van dichtbij te zien", gaf de organisatie mee.

  "We verwachten dat alle supporters hen even enthousiast toe zullen schreeuwen zoals iedereen in de voorbije tien dagen dat al voor de televisie heeft gedaan."