• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonge Sara Kolak werpt de speer het verste

  66m18 was genoeg voor Sara Kolak voor het goud.

  De jonge Kroatische Sara Kolak heeft voor de verrassing gezorgd in het speerwerpen. Ze won met ruim 66 meter en hield Barbora Spotakova van een derde gouden medaille op rij. De Tsjechische moest zich tevreden stellen met brons.

  Het was de Zuid-Afrikaanse Sunette Viljoen die met 64m92 bij haar eerste worp de leiding nam. Een degelijke worp, maar normaal niet genoeg voor goud.

  En dus keek iedereen naar Barbora Spotakova, die in Londen net geen 70 meter wierp, om daarover te gaan en zo haar derde goud op rij te pakken. Maar de Tsjechische beet haar tanden stuk op de worp van Viljoen en geraakte niet verder dan 64m80 bij haar vijfde poging.

  Het goud ging verrassend naar de jonge Sara Kolak. De 21-jarige Kroatische zag haar vierde worp landen op 66m18 en pakte zo een eerste grote titel. Op het EK in Amsterdam eerder dit jaar pakte ze nog brons.

  Het podium:

  1. Sara Kolak (Kro) - 66m18
  2. Sunette Viljoen (ZAf) - 64m92
  3. Barbora Spotakova (Tsj) - 64m80