• home
 • video
 • pas verschenen

  Ivan Sonck: "Isinbajeva was een sieraad voor de atletieksport"

  De Russische polsstokspringster Jelena Isinbajeva zet een punt achter haar atletiekloopbaan. Voormalig sportjournalist en atletiekkenner Ivan Sonck liet bij Radio 1 zijn licht schijnen op haar rijkgevulde carrière. "Ze heeft het polsstokspringen niet alleen gedomineerd, maar ook populair gemaakt."

  “Dit nieuws komt voor mij niet helemaal onverwacht”, steekt Ivan Sonck van wal. “Ik kan mij voorstellen dat als het laatste grote wapenfeit er niet komt, je graag andere dingen wil gaan doen.”

  Isinbajeva wou in Rio voor de derde keer een olympische titel veroveren, maar door de schorsing van de Russische atletiekfederatie mocht ze net als haar landgenoten niet deelnemen. “Ze had erop gerekend dat ze nog één keer aan de atletiekwereld kon tonen dat ze de beste polsstokspringster aller tijden was. Ze had dat graag willen bekronen met een wereldrecord, maar of dat er gekomen was weet ik niet.”

  “Het polsstokspringen is nog een jonge discipline en zij was oppermachtig. Ze zal altijd herinnerd blijven als iemand die het polsstokspringen niet alleen heeft gedomineerd, maar ook populair heeft gemaakt. Ze is een paar keer in opspraak gekomen, maar ze is vooral een sieraad geweest voor de atletieksport en het polsstokspringen in het bijzonder.”