• home
 • video
 • pas verschenen

  Guery blijft niet foutloos in jumpingfinale en is uitgeschakeld

  Guery gooide twee balken af.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Guery gooide twee balken af.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Jérôme Guery heeft in het eerste deel van de finale van het jumpingtoernooi geen foutloos parcours kunnen afleggen. Met Grand Cru van Rozenberg kwam Guery ruim op tijd binnen, maar verzamelde wel acht strafpunten. Dat volstond niet voor een plek in de ultieme finale met 27 ruiters. Guery werd gedeeld 28e. Hij reageerde ontgoocheld: "Ik droomde van het podium of de top acht."

  Jérôme Guery, die als eerste ruiter aan de bak moest in het eerste deel van de finale, kwam mooi op tijd binnen. Maar naar het einde van de oefening liep het mis. Zijn paard Grand Cru van Rozenberg tikte eerst een grote balk aan en ook in de voorlaatste hindernis viel er nog een balk af.

  Een jammere zaak voor Guery, want om naar de tweede ronde van de finale te mogen, waren vier strafpunten het maximum. Met nog zeven ruiters te gaan was Guery al zeker dat hij niet naar de finale ging. Om mee te spelen voor de medailles had Guery zelfs geen enkel strafpunt mogen oplopen.

  Guery had zich al maar ternauwernood geplaatst voor de finale met 35. Hij behaalde vijf strafpunten in de derde kwalificatieronde, maar omdat er maar drie combinaties per land in de eindstrijd toegelaten worden, vielen een Duitse en een Zwitserse combinatie af en werd Guery als 37e opgevist.

  Teleurgestelde Guery: "Met één jaar meer ervaring doen we mee voor medailles"

  "Ik ben teleurgesteld in mijn wedstrijd van vanmiddag", opent Guery. "Ik droomde van het podium of de top acht. Maar met de (weinige) ervaring die mijn paard heeft, is het al exceptioneel dat we het zover gebracht hebben. Met een jaar meer ervaring, doen we hier mee voor de medailles."

  "Ik was sereen aan mijn finale begonnen, zonder mij bezig te houden met de tijd. Mijn paard had de juiste galop te pakken, maar bij de triple ging het mis. Nadien raakte ik de controle kwijt en pakten we nog vier extra strafpunten."

  Toch eindigt Guery positief. "Ik ben blij dat ik hier aanwezig was. Er is veel gepraat over onze sport en de steun van alle Belgische supporters heeft mij deugd gedaan."

  "Het zou super zijn om binnen vier jaar opnieuw aan de Spelen deel te nemen. Dan heb ik nog wat meer ervaring en behoort een medaille misschien tot de mogelijkheden. Hopelijk kunnen we dan ook met een Belgische ploeg de jumping afwerken."