• home
 • video
 • pas verschenen

  Guardiola: "Kompany zit in laatste fase revalidatie en kan ons nog veel helpen"

  Kompany herstelt nog altijd na een liesblessure.

  Pep Guardiola heeft op een persbabbel gesproken over de revalidatie van Vincent Kompany. En de City-trainer had niets dan goed nieuws. Het einde is in zicht voor de Rode Duivel en ook voor zijn plaats in het team moet hij schijnbaar niet vrezen. Anders is de situatie van Joe Hart.

  Morgen speelt Manchester City zijn tweede competitiematch tegen Stoke City. De match komt te vroeg voor Vincent Kompany, maar zijn revalidatie gaat de goede kant op. 

  “We hebben nog enkele bloedtesten nodig over zijn blessure”, zei Guardiola. “Maar hij heeft al deelgenomen aan een aantal trainingen. Hij doet nog trainingen zonder contact, maar wel met de bal. Voorts krijgt hij enkele specifieke oefeningen."

  "Ik denk dat hij in het laatste deel zit van zijn revalidatie. Ik wacht op de dokter om te zeggen wanneer hij klaar is. Want ik ben er vrij zeker van dat wanneer hij fit zal zijn, hij er meteen ook zal staan. Hij zal ons nog veel helpen dit seizoen want ik weet hoe goed hij is als hij fit is.”

  Joe Hart heeft voorlopig geen plaats in het team van Guardiola, die de deur wel op een kier houdt. "Of hij mag vertrekken? Ja natuurlijk. Ik wil dat mijn spelers gelukkig zijn. Ik wil niet dat spelers blijven als ze niet willen."

  Guardiola vindt Hart vooral niet sterk genoeg met de voeten. "Ik vraag van mijn centrale verdedigers en doelmannen dat ze mee de opbouw kunnen verzorgen met de bal aan de voet. Ze moeten kunnen verdedigen, maar ook kunnen meevoetballen."

  "Misschien kan Hart dat in de toekomst wel leren. Bij Barcelona had Eric Abidal het in het begin ook moeilijk met onze speelstijl. Maar naar mijn mening evolueerde hij na een tijd tot de beste linksachter van Europa."