• home
 • video
 • pas verschenen

  Froome: "Ik heb nog een rekening openstaan met de Vuelta"

  Froome zal in de Vuelta opnieuw moeten afrekenen met Contador.

  Chris Froome heeft met zijn eindzege in de Ronde van Frankrijk zijn doel voor dit seizoen al lang bereikt. Het vet lijkt na de Olympische Spelen wat van de soep, maar toch wil Froome zich nog een keer opladen voor de Vuelta. "Mijn conditie is niet dezelfde als in juli, maar ik ga mijn uiterste best doen."

  Twee weken geleden plaatste Fabian Cancellara het orgelpunt op zijn carrière door in Rio de olympische tijdrit te winnen. Drievoudig Tourwinnaar Chris Froome mocht als derde mee het podium op.

  De 31-jarige Brit is na een uitputtende Ronde van Frankrijk en de verre verplaatsing naar Brazilië nog niet aan rust toe. Hij wil met de Vuelta nog een verlengstuk aan zijn uitmuntende seizoen breien, maar beseft dat een eindzege lastig wordt.

  "Het is geen geheim dat ik niet meer dezelfde conditie heb als in juli maar ik hoop dat ik in de tweede helft van de Vuelta mijn goede benen terugvind. Mijn focus lag dit seizoen uiteraard op de Ronde van Frankrijk, maar ik ben gemotiveerd en blij om hier te zijn. "Ik heb een fantastisch team achter mij en ik kijk ernaar uit om de best mogelijke prestatie neer te zetten."

  Froome: "De eerste week goed doorkomen"

  "De best mogelijke prestatie" betekent voor Froome uiteraard mikken op eindwinst. "Ik heb nog een rekening openstaan met de Vuelta. Twee keer werd ik hier al tweede dus spreekt het voor zich dat ik hier ook graag eens zou willen winnen."

  "Het komt erop aan de eerste week goed door te komen en daarna uit te pakken in de lange bergritten. De etappes met de beklimmingen van de Lagos de Covadonga, de Aubisque en de Aitana moeten me zeker liggen."

  Froome kijkt op Twitter uit naar de Vuelta: