• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman Berezovski ruilt Lierse voor Darmstadt

  Berezovski maakt een nieuwe start in de Bundesliga.

  Igor Berezovski verlaat Lierse en speelt komend seizoen in de Duitse Bundesliga bij SV Darmstadt. De 25-jarige Oekraïner kwam bij Lierse niet veel meer aan spelen toe en werd vorig jaar zelfs uitgeleend aan Sint-Truiden. Darmstadt eindigde vorig seizoen als 14e in de hoogste Duitse voetbalklasse.

  In 2015 promoveerde SV Darmstadt na 33 jaar opnieuw naar de Bundesliga. Het speelde vorig jaar een matig seizoen en eindigde in de tweede kolom van het algemene klassement.

  Dit jaar wil de club beter doen en daarvoor rekent het ook op de diensten van doelman Igor Berezovski. De 25-jarige Oekraïner was bij Lierse doelman op overschot en laat op de website van Darmstadt weten dat hij zich in de Bundesliga verder wil ontwikkelen.

  "Darmstadt is een unieke kans om mijn kwaliteiten te laten zien op het hoogste niveau. Ik wil mij hier als voetballer verder ontplooien. Vanaf de eerste dag voelde ik mij hier thuis en werd ik hartelijk ontvangen door mijn medespelers en de technische staf. Nu wil ik zo snel mogelijk het Duits onder de knie krijgen."

  Stevige concurrentie voor Berezovski

  Berezovski krijgt met Michael Esser en Daniel Fernandes, net als bij Lierse, wel stevige concurrentie van twee andere doelmannen. SV Darmstadt begin aan het nieuwe seizoen op 27 augustus tegen Keulen.

  Tweets: