• home
 • video
 • pas verschenen

  Chloé Leurquin recht de rug op derde golfdag

  Leurquin sloeg maar liefst drie birdies op dag drie.

  Golfster Chloé Leurquin heeft na twee mindere dagen een puike prestatie neergezet op dag drie in het golf. Ze eindigde precies op par en schuift daardoor op in de stand: van 59 naar 54 met een totaal van 228 slagen. Aan de leiding staat de Zuid-Koreaanse Inbee Park met 202 slagen. Vandaag vielen er ook twee holes-in-one.

  Terwijl Leurquin op de eerste twee dagen telkens opende met een bogey, liet onze enige vrouwelijke golfster op deze Spelen vrijdag meteen een birdie optekenen. Het eerste teken van een beter resultaat dan de +8 en +7 van de eerste dagen en dat kon Leurquin ook doortrekken.

  Op de eerste negen holes besloot onze landgenote nog met +1 na twee bogeys, maar in de tweede helft van de wedstrijd was het net omgekeerd. Dankzij twee birdies en een bogey liet Leurquin een eindscore optekenen van 0, beduidend beter dan de eerste dagen.

  Dankzij dit resultaat schuift onze landgenote, die overigens in Rio de Janeiro geboren werd, in de rangschikking op naar de 54e plek. Voor aanvang van de derde dag stond ze nog 59e en voorlaatste.

  Olympische primeur: hole-in-one

  Voor het eerst in de olympische geschiedenis, vrouwengolf stond in 1900 ook een keer op de Spelen, viel er een hole-in-one te noteren. In Rio herbeleeft golf zijn olympische wedergeboorte en de Chinese Lin Xiyu schreef geschiedenis met de allereerste hole-in-one: op hole 8 mikte zij vanaf 141 meter in één keer raak. Wat later deed de Nieuw-Zeelandse Lydia Ko dit na op dezelfde hole.

  tussenstand golf vrouwen na dag drie
  1Inbee Park (ZKo)202
  2Lydia Ko (Nze)204
   Gerina Piller (VSt)204
  ...  
  52Michelle Koh (Mal)226
  53Fabienne In-Albon (Zwi)227
  54Cloé Leurquin228
   Miriam Nagl (Bra)228
   Giulia Sergas (Ita)228