• home
 • video
 • pas verschenen

  Brons vormt geen eindpunt voor Van Tichelt: "Waarom zou ik stoppen?"

  Van Tichelt stond op een persdag in Kessel-Lo nog even stil bij zijn Spelen.

  Voor Dirk van Tichelt vormen de Olympische Spelen geen eindpunt van zijn carrière. De 32-jarige judoka heeft op een persdag aangekondigd dat hij nog even voortdoet op het hoogste niveau. "Het draait nu zo goed, waarom zou ik stoppen?"

  Het zijn drukke tijden voor Dirk van Tichelt. De bronzen medaille in het judo tot 73 kilogram is sinds enkele dagen terug in België en holt van het ene interview naar het andere. "Het is al verschrikkelijk druk geweest, ik snak echt naar rust."

  Toch had Van Tichelt tussendoor nog even tijd om zijn verdere carrièreplannen uit de doeken te doen. "Waarom zou ik nu stoppen? Ik heb daar geen zin in. Het competitiebeest in mij is nog lang niet gaan slapen en ik ga het gevecht nog veel te graag aan."

  "Er zijn natuurlijk drie voorwaarden om te blijven sporten: blessurevrij zijn, blijven winnen en plezier beleven aan het trainen. Als dat allemaal lukt, haal ik misschien Tokio nog wel."

  De bronzen medaille van Rio hoeft op nationaal vlak nochtans weinig te vrezen. "In mijn gewichtsklasse is er in België geen concurrentie van jonge judoka's. Ik zou het liever anders zien, maar ze zijn er gewoon niet."

  De training hervatten doet Van Tichelt pas begin oktober. Eind november is er dan het eerste toernooi in China. Een nieuwe grote afspraak volgt volgend jaar met het EK in Warschau. Tussendoor wordt Van Tichelt rond Nieuwjaar ook voor de eerste keer vader.